Για τις αυταπάτες της συμμετοχής στην Τοπική ‘’Αυτοδιοίκηση’’

Είναι καθήκον της Αριστεράς, μικρής ή μεγάλης, κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής, να συμμετέχει τόσο στις εκλογές για το Κοινοβούλιο όσο και στις τοπικές εκλογές. Δεν είναι ώρα για μακρόσυρτες αναλύσεις. Από τη μια θέτουν το πόσο σημαντικό είναι η καταμέτρηση, δηλαδή τα κουκιά της πολιτικής διαπραγμάτευσης και από την άλλη το ότι η διαρκής παρακολούθηση των τεκταινόμενων στους θεσμούς και η παρέμβαση στο Συμβούλιο θα αλλάξει τα δεδομένα. Έτσι, η Αριστερά ενσωματώνεται στους θεσμούς, ως ένας επίδοξος διαχειριστής. Κι όλα αυτά «χωρίς αυταπάτες», όπως διατείνεται. Να λοιπόν που η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει αυτό το μύθο. Ρύθμιση του Παυλόπουλου απαγορεύει σε συμβούλους της μειοψηφίας να ασκούν έλεγχο μέσω της προσφυγής τους στην Περιφέρεια. Δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά για το ζήτημα. Η πραγματικότητα των πλειοψηφιών να μπορεί να λύνει και να δένει στην κυριολεξία κατασπαταλώντας χρήματα για το Τίποτα, ταΐζοντας παράσιτα που τους δίνει μια θέση κι ένα κουστούμ’ και ταυτόχρονα εξασφαλίζει τις πολιτικές της συναινέσεις. Σημαντικό δημοσίευμα στον «Ιό» της Ελευθεροτυπίας (http://www.iospress.gr/ios2010/ios20100307.htm) αφού με στοιχεία δίνει την εικόνα του Δήμου Αθηναίων (πρότυπης δημοτικής αρχής για κάθε επίδοξο τοπικό φεουδάρχη)  με τις αλχημείες του Κακλαμάνη, γνωστού και ως Ομέρ Πριόνη, από την καταστροφή του πάρκου Κύπρου και Πατησίων, διατυπώνει ξεκάθαρα το παραπάνω: «Ο Π. Παυλόπουλος υιοθέτησε με απόφασή του τις νεοφανείς και μη δεσμευτικές γνωμοδοτήσεις ενός νομικού συμβούλου της ΚΕΔΚΕ, στην οποία ως γνωστόν προεδρεύει ο κ. Κακλαμάνης, καθώς και ενός τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, γνωστού και από τις υποθέσεις Βατοπεδίου, που ισχυρίζονται, παρά πάσα λογική και νομιμότητα, ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν έχουν έννομο συμφέρον να υποβάλλουν προσφυγή στον Περιφερειάρχη για παράνομες αποφάσεις της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προβλέπει ο Δημοτικός Κώδικας. Σήμερα παρά τις εντεινόμενες διαμαρτυρίες των στελεχών της Αυτοδιοίκησης, η κυβέρνηση και προσωπικά ο Γιάννης Ραγκούσης που προέρχεται από τον ίδιο χώρο, σφυρίζουν αδιάφορα εφαρμόζοντας δια των Περιφερειαρχών τους την απόφαση της ντροπής, κρατώντας σε θεσμική ομηρία και φίμωση τις έντιμες φωνές των αιρετών σ’ ολόκληρη την Ελλάδα»

Το στοίχημα πλέον βρίσκεται στους πολίτες που θα συγκροτούν διαρκώς συλλογικότητες αγώνα και θα δοκιμάζονται σε δομές στις οποίες θα απαιτούν τα αυτονόητα, σε επιτροπές και σε πρωτοβουλίες, μέχρι που θα μπορέσουν να τεθούν επικεφαλής στην ευθύνη για την ισοκατανομή του πλούτου και της πολιτικής ισχύος. Να δούμε αν με τις εξελίξεις που σχετίζονται με τη μεταρρύθμιση «Καλλικράτης», θα πετάξουμε και τις τελευταίες αυταπάτες για τη συμμετοχή στις εκλογές.

Αφιερωμένο ειδικά σε αυτούς οι οποίοι στην Αίγινα στήριξαν «καλούς ανθρώπους» κι είναι, ίσως, για άλλη μια φορά διατεθειμένοι να στηρίξουν ως βέλτιστον, το μη χείρον (ή χοίρον;)

ΥΓ: Το δημοσίευμα του «Ιού», http://www.iospress.gr/ios2010/ios20100307.htm, όπως κάθε αριστερή έκφραση αυτής της κοπής, τελειώνει με την προσδοκία ότι ο «Καλλικράτης» θα μπορέσει να εξαφανίσει αυτά τα φαινόμενα. Είναι όπως λέμε για το λύκο που θα φυλάξει με στοργή τα πρόβατα. Βοήθειά μας!

Σχολιάστε

Filed under "αυτοδιοίκηση, πολιτισμός και "πολιτισμός", πολιτική, τοπικά θέματα, οικονομία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s