Εκπαιδευτικοί της Αίγινας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ  –  ΑΔΕΔΥ , ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

«Αν δεν επιδιώξουμε αυτό που φαντάζει αδύνατο

θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το αδιανόητο»

Σύνθημα από το Γαλλικό Μάη του 1968

Τα κυβερνητικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν στις 3/3/2010 από την κυβέρνηση του  Γ. Παπανδρέου είναι γνωστά και δεν χρειάζεται ν΄ αναλυθούν. Η προπαγάνδα κυβέρνησης και Μ.Μ.Ε τα εμφανίζει ως δήθεν αναγκαία. Στην πραγματικότητα είναι μόνον αναγκαία για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και την ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ των πλουσίων. Αυτό τον στόχο εξυπηρετεί σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες για το ρόλο της.

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες αφήνουν στο απυρόβλητο τα τεράστια κέρδη των τραπεζών και των επιχειρήσεων. Την ώρα που υποκριτικά οι κυβερνητικοί παράγοντες μιλούν για αναγκαία μέτρα η φορολογία των επιχειρήσεων παραμένει μειωμένη στο 25% (από 45% μειώθηκε σταδιακά σε 35% και μετά 25%) τα κέρδη των τραπεζών κινούνται σε υπέρογκα ύψη και η φορολογία τους παραμένει επίσης μειωμένη. Τα 28 δις εκατ. ευρώ που πήραν από τον κρατικό προϋπολογισμό άφησαν ελλείμματα που καλούμαστε σήμερα εμείς να πληρώσουμε,  την ώρα που οι τράπεζες συνεχίζουν να κερδοφορούν πάνω στις δικές μας ζωές.

Είναι απόλυτη ανάγκη να επιδιώξουμε την ανατροπή αυτής της πολιτικής γιατί δεν έχουμε κανένα περιθώριο να επιβιώσουμε μ’ αυτή. Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά ούτε ο κατήφορος θα σταματήσει μ’ αυτά. Ακολουθεί το κόψιμο των δώρων στον ιδιωτικό τομέα, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η απελευθέρωση των απολύσεων.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Αίγινας να πλαισιώσουν μια συνολικότερη προσπάθεια ανάδειξης των γενικότερων και τοπικών προβλημάτων τους , μέσα από  κοινό προβληματισμό και δράση σ’ ένα κοινό χώρο – κέντρο αγώνα εργαζομένων.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΙΓΙΝΑΣ

Σχολιάστε

Filed under παιδεία-εκπαίδευση, πολιτισμός και "πολιτισμός", τοπικά θέματα, εργασιακές σχέσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s