Ζητείται «τεχνοκράτης» στην Αίγινα

Πριν από μερικά χρόνια στην Ελλάδα, άρχισε η έννοια του «τεχνοκράτη» να αποκτά ένα θετικό πρόσημο. «Τεχνοκράτης» άρχιζε να σημαίνει, ο αναγκαία, ψυχρός επαγγελματίας που δεν κοιτά το δικό του συμφέρον, δηλαδή διορισμούς, χατίρια, εκδουλεύσεις, ρουσφέτια κλπ. εργάζεται χωρίς συναισθηματικά κολλήματα και διοικεί «αξιοκρατικά». Η «αξιοκρατία» βέβαια ήταν η προηγούμενη ορολογία η οποία παγίδευσε τον πληθυσμό της χώρας και συνέδεσε τη δικαιοσύνη και την ηθική με τον τομέα της διοίκησης. Ο «τεχνοκράτης» στην εποχή Σημίτη εγκαινίαζε αυτό το νέο πολιτικό ‘’πολιτισμό’’. Αυτό βέβαια δεν ήταν αποκομμένο από τις αλλαγές που γίνονταν στον κρατικό μηχανισμό με στόχο βέβαια την ένταξη της ελληνικής οικονομίας και γραφειοκρατίας στο παγκοσμιοποιημένο μοντέλο του καπιταλισμού, χρησιμοποιώντας ως ιδεολογικό άξονα την αποκόλληση από το αμαρτωλό παρελθόν της τουρκοκρατίας. Ο «εκσυγχρονισμός» λοιπόν της χώρας, μια άλλη ορολογία πιο συνολική, ήταν αυτή που ξεκίνησε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ολοκληρώνονται αυτήν την περίοδο: τοπική αυτοδιοίκηση, οικονομία, ασφάλιση, ιδιωτικοποιήσεις, εμπορευματοποίηση εκπαίδευσης και περίθαλψης και συνολικά αλλαγές σε όλο τον κοινωνικό τομέα.

Από περιοχή σε περιοχή, ο μύθος του τεχνοκράτη, έφτασε με αποκλίσεις στο χρόνο. Ο «τεχνοκράτης», στην Αίγινα, ήταν ο Π. Κουκούλης που ήρθε με το πολιτικό του αλεξίπτωτο το καλοκαίρι του 2006 προκειμένου να αναλάβει ,σαν έτοιμος από καιρό, τη διοίκηση του Δήμου. Ως «τεχνοκράτη», αποστασιοποιημένο, αντικειμενικό, τον διαφήμισαν οι πάντες. Ακόμα και αριστεροί του ΣΥΝ στο νησί, έδωσαν την πολιτική τους στήριξη με βασικό στόχο να ξεκαθαρίσει το νησί από την παλιά σκαρταδούρα που λυμαίνονταν το δημόσιο βίο. Με αυτήν την προοπτική, λοιπόν και πατώντας την μπανανόφλουδα του εκσυγχρονιστή, του τζιμανιού που ξέρει τα κατατόπια της αγοράς και των θεσμών για τα κονδύλια, έδωσε κι ένας κόσμος την ψήφο του.

Να λοιπόν που το κοινωφελές της «επιχείρησης», συνδέεται με το έμπειρο της διοίκησης, χωρίς να λέει απολύτως τίποτα ούτε για το τι είναι κοινωφελές, ούτε καν για το τι έργο θα επιτελέσει. Το πρότυπο είναι ένα: το κοινωνικό έργο χρειάζεται διοικητή, που θα έχει επιτελέσει ξανά διευθυντής, που θα μπορεί να αναλαμβάνει να φέρνει στο Δήμο κοινοτικά κονδύλια για κάτι που πιθανόν να μην χρειάζεται και να μην το έχει ανάγκη η περιοχή ή να μην έχει καμιά συνέχεια το ένα πρόγραμμα με το άλλο, αρκεί να φέρνει χρήματα, να έχει μάθει να συμμορφώνεται, να ξέρει να διατάζει, να ξέρει να το κάνει καλά, να ξέρει να διαχειρίζεται. Να λοιπόν τι σημαίνει κοινωφελές για όσους αδαείς δεν γνωρίζουν για το κοινό καλό!

11.03.10

ΚΕΔΑ – Ανακοίνωση

Ζητείται έμπειρο στέλεχος με ικανότητα διοίκησης για να αναλάβει την Διεύθυνση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας[ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟΦΕΛΕΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΤΑΖΕΙΣ]. Ο υποψήφιος θα πρέπει να διαθέτει πτυχίο ΑΕΙ οποιασδήποτε ειδικότητας [ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥ] να έχει 5ετή εμπειρία σε αντίστοιχη θέση, γνώση των διαδικασιών των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης (ΚΠΣ & ΕΣΠΑ), εμπειρία στην κατάρτιση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, γνώση εφαρμογών Η/Υ (WORD, EXCELL, ACCESS, POWER POINT κ.λπ.), καθώς και άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα επιπλέον προσόντα όπως: η επικοινωνιακή ικανότητα, [ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΨΕΜΜΑΤΑ] η ενεργητικότητα [ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ], η γνώση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης[ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ], η εξοικείωση με θέματα Νέων Τεχνολογιών και Πληροφορικής, καθώς και η εντοπιότητα και γνώση μιας δεύτερης κοινοτικής γλώσσας εκτός των ελληνικών. Τα καθήκοντα της θέσεις προβλέπουν την διεύθυνση των εργασιών της επιχείρησης, την κατάρτιση προτάσεων και προγραμμάτων χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων της επιχείρησης, και την υλοποίηση του Διετούς Σχεδίου Δράσης της Επιχείρησης[ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΣΚΥΒΕΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ]. Αναλυτική προκήρυξη της θέσης μαζί με το καταστατικό της Επιχείρησης όπου περιγράφονται οι σκοποί της, μπορούν να ζητήσουν οι υποψήφιοι από το γραφείο πρωτοκόλλου του Δήμου Αίγινας Χρ. Λαδά 1 (Δημαρχείο Αίγινας) τηλ.: 22973-20021 Οι αιτήσεις μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό θα πρέπει να υποβληθούν στην ίδια διεύθυνση, (υπόψη Προέδρου της ΚΕΔΑ) από12-3 μέχρι την 1-4-2010 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ

Σχολιάστε

Filed under "αυτοδιοίκηση, πολιτισμός και "πολιτισμός", πολιτική, τοπικά θέματα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s