Η Σαρωνικόσουπα… Καλή σας όρεξη!

Όλοι ήταν εκεί στο πιο οργανωμένο μέχρι στιγμής προσκλητήριο, σε επίπεδο τοπικό, διαφύλαξης του πολιτικού συστήματος, επέκτασης της ανάπτυξης και προσδοκίας καλύτερων ημερών για τους εργολάβους. H ημερίδα για τον Αργοσαρωνικό, που οργάνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Σ. Σακκιώτης, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία συναναστροφής σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Κορυφώνει, αν θέλετε, αυτά που προηγούνται σε συναντήσεις, σε κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμους, κηδείες, μνημόσυνα, κλπ.

Ο δήμαρχος Σαλαμίνας, Σοφράς,  μίλησε για την «προσβασιμότητα» με στόχο την αυξημένη τουριστική κίνηση όπως και «για τις μαρίνες που θα φιλοξενήσουν τον λεγόμενο καλό τουρισμό». Όλα αυτά στη Σαλαμίνα που αποτελεί το πρότυπο ενοποίησης των ξεχωριστών οικισμών μέσω της δόμησης αποτελώντας πλέον επέκταση του Περάματος Πειραιά. Προφανώς, παραλίες και λιμανάκια της Σαλαμίνας που δεν έχουν ακόμα «αξιοποιηθεί» αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να γίνουν βάσεις για την επέκταση του τσιμέντου και των εργολάβων με τη γνωστή στα καθ’ ημάς προσδοκία: έρχονται κότερα και τουρίστες!

Ο Δήμαρχος Πάλλης, των Μεθάνων, αφού παπαγάλισε για τα «όρια του μαζικού μοντέλου τουρισμού» μας υπέδειξε τον «εναλλακτικό τουρισμό» με την πολυμασημένη καραμέλα της πράσινης ανάπτυξης για τον ημιορεινό όγκο των Μεθάνων. Πρόκειται για ένα μοντέλο στο πλαίσιο της «αειφορίας», που με τους όρους του συστήματος, έχει εκμαυλίσει τις ορεινές τοπικές κοινωνίες δημιουργώντας νέες διαιρέσεις στο εσωτερικό τους δίπλα στην συστηματική και με »καλές προθέσεις» καταστροφή του περιβάλλοντος.

Ο δήμαρχος της Ύδρας, Αναστόπουλος, αφού ευλόγησε τις δημόσιες σχέσεις που αναπτύσσονται σε τέτοιες συνάξεις, υπενθύμισε τη βαριά ιστορική κληρονομιά της Αίγινας και είπε χαρακτηριστικά «να δώσουμε ανάσα στην ελεύθερη οικονομία», υπερθεμάτισε για τον υποθαλάσσιο αγωγό που θα αποικιοποιήσει την περιφέρεια του Πειραιά επαναφέροντας την υπόθεση του χτισίματος πλοίου που να ανήκει στους δήμους. Επιχειρησιακά σχέδια δηλαδή…

Ο δικός μας «τεχνοκράτης», με πλήθος αριθμών και διάφορους δείκτες αναφέρθηκε στην αύξηση κατά 1Ο% των συνδέσεων ύδρευσης αντίστοιχο και της αύξησης της οικιστικής ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια και ευλόγησε τα γένια των υπηρεσιών που ανέβασαν την ποιότητα του νερού «για να μη χαλάνε οι οικοσκευές». Σχέδια επί χάρτου για τη νέα δεξαμενή που θα συνδεθεί με τον υποθαλάσσιο αγωγό και τις 4πλάσιες οι ανάγκες σε νερό αφού η φιστικιά που αποτελεί «καθοριστικό συστατικό της φυσιογνωμίας της Αίγινας» θέλει πολύ νερό. Προβλέψεις και για τον πληθυσμό: ο συνολικός αριθμός των υδροληπτών από  7Ο.ΟΟΟ, στα επόμενα 3Ο χρόνια, θα γίνουν 1Ο3.ΟΟΟ. Ουδέν σχόλιον!

Αυτοί μια χαρά τα λένε. Εμείς;

Σχολιάστε

Filed under "αυτοδιοίκηση, πολιτισμός και "πολιτισμός", τοπικά θέματα, τουρισμός

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s