Συναγερμοί, αντικλεπτικά, κλειδαριές, θωράκιση, ασφάλεια

Ιδού λοιπόν ο πολιτισμός της μικροϊδιοκτησίας. Μόλις μπορέσει και ξεφύγει λίγο από την επιβίωση, ο μικροϊδιοκτήτης, σενιάρει το σπίτι του, το κάνει δίπατο, το ενοικιάζει και επιδιώκει να φύγει από κει. Προς τα έξω, στην ησυχία. Εκεί αρχινάνε όμως τα προβλήματα. Η ιδιοκτησία είναι εκτεθειμένη στους φτωχοδιάβολους διαρρήκτες ή στους επαγγελματίες μπουκαδόρους, επαγγελματίες που το αντικείμενό τους αναπτύχθηκε, παράλληλα, με την ανάπτυξη της ιδιοκτησίας και τους επαγγελματίες της φύλαξης. Δεν είναι όμως, το παρόν για απεραντολογίες.

Ένα μέρος του νησιού μας μετατρέπεται σε κάτι άλλο. Σε προθάλαμο μοντέρνας φυλακής κι αυτό οικοδομούν εύποροι Αιγινήτες, παραθεριστές και μέτοικοι. Αυτή είναι η κουλτούρα που διαδίδεται, στο όνομα της ασφάλειας. Ευτυχώς, ένα άλλο μέρος της Αίγινας, ζει ακόμα από τη λογική και την εμπιστοσύνη που ακόμα υπάρχει  (δεν είναι όλα μαύρα, διάολε!) αλλά και την  αλληλεγγύη των γειτόνων που αν πιάσει φωτιά τρέχουν χωρίς να περιμένουν την πυροσβεστική.

1 σχόλιο

Filed under πολιτισμός και "πολιτισμός", τοπικά θέματα, οικονομία

One response to “Συναγερμοί, αντικλεπτικά, κλειδαριές, θωράκιση, ασφάλεια

  1. Κανείς δεν θέλει το σπίτι του να μοιάζει με μοντέρνα φυλακή αλλά εκεί τον οδηγούν οι συνθήκες και η έξαρση της εγκληματικότητας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s