ένας αντίλογος στη συμμαχία δημοτικής αρχής – βαθέος Βαθέος

Δελτίο Τύπου του συλλόγου «ΦΕΡΙΑΣ»

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου στο bar EQVUS από μέλη του συλλόγου «ΦΕΡΙΑΣ» και από κατοίκους της περιοχής με θέμα την ενημέρωση των δραστηριοτήτων του συλλόγου, την εγγραφή νέων μελών, καθώς επίσης και την προετοιμασία εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του συλλόγου. Τα εγγεγραμμένα μέλη μέχρι στιγμής είναι άνω των 110.

Στη συγκέντρωση  αυτή προσήλθαν περίπου 60 άτομα και  επιβεβαιώθηκε ο βασικός στόχος του συλλόγου, δηλαδή η ποιοτική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου με σεβασμό στο περιβάλλον. Αυτή η ανάπτυξη αφορά κυρίως τη βόρεια πλευρά της Αίγινας που έχει παραμεληθεί χρόνια και ειδικότερα την ευρεία περιοχή της Σουβάλας. Αναλυτικότερα, συζητήθηκαν θέματα όπως η κατασκευή αγκυροβολίου στο λιμάνι της Σουβάλας, η ανάπλαση του χώρου του λιμανιού (χώρος καταστημάτων), η πεζοδρόμηση-πλακόστρωση της πλατείας Γιαννούλη, η καθαριότητα στις παραλίες και στους δρόμους, ο φωτισμός των  δρόμων κυρίως των παραλιακών, η ασφάλεια οικιών, το κυκλοφοριακό και άλλα διάφορα που βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης και της αγοράς.

Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων αποτέλεσε  η χρόνια αδιαφορία της εκάστοτε δημοτικής αρχής για την περιοχή. Επομένως, για την επίτευξη των  στόχων του συλλόγου είναι απαραίτητη η συζήτηση και η άσκηση πίεσης στη δημοτική αρχή με σχέδιο και οργάνωση ώστε να ενεργήσει χωρίς καθυστερήσεις για την προώθηση απαραιτήτων έργων.

Επιπλέον, ένα  από τα θέματα συζήτησης ήταν αυτό της κατασκευής μαρίνας στη Σουβάλα, όπως αυτό έχει προωθηθεί από το Λιμενικό Ταμείο Αίγινας. Ο πρόεδρος του συλλόγου  Νίκος Γρυπαίος ανέλυσε τους λόγους  για τους οποίους ο ΦΕΡΙΑΣ αντιτίθεται στην κατασκευή της μαρίνας. Στο γόνιμο διάλογο που ακολούθησε ειπώθηκαν οι απόψεις των συμμετεχόντων και εκφράστηκαν οι φόβοι και οι ανησυχίες τους όσον αφορά τις συνέπειες ενός τέτοιου έργου για τη Σουβάλα. Ως εκ τούτου έχει συγκεντρωθεί  πλήθος υπογραφών αντίθεσης προς το έργο της μαρίνας και υποστήριξης της κατασκευής ενός αγκυροβολίου το οποίο θα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για τους τοπικούς επιχειρηματίες και τους κατοίκους και θα δένει κάλλιστα με τον χαρακτήρα της περιοχής.

Επιπροσθέτως, προτάθηκε η ενημέρωση όλων των  κατοίκων για τις επιπτώσεις που  θα έχει η κατασκευή της μαρίνας  στον τόπο μας. Τέλος, από τη συγκέντρωση  διαφάνηκε η προθυμία των μελών  του συλλόγου για συχνές ενημερωτικές συναντήσεις.

Σχολιάστε

Filed under "αυτοδιοίκηση, πολιτισμός και "πολιτισμός", τοπικά θέματα, τουρισμός, Η άλλη όψη της Αίγινας, οικονομία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s