Η οικονομική κρίση και η ηθική του μαυραγορίτη

Το λέμε για πολλοστή φορά, είμαστε σε μία κρίσιμη περίοδο, αλλά οι κρίσιμες περίοδοι έχουν και το χαρακτηριστικό της ευκαιρίας και ίσως για την Αίγινα να είναι μία καλή ευκαιρία. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις πιστεύω. Το γεγονός ότι είμαστε τόσο κοντά σε ένα αστικό κέντρο, είναι μία καλή προϋπόθεση, ένα όπλο να εξασφαλίσουμε πολλούς επισκέπτες. Μία άλλη καλή προϋπόθεση, είναι ότι η Αίγινα έχει αποκτήσει τον τελευταίο καιρό ένα καλό όνομα, που οφείλεται σε πολλούς παράγοντες» είπε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης κατά την έναρξη της παρουσίασης.

Αυτούσιο το δημοσίευμα για παρουσίαση οδηγού ξενοδοχείων της Αίγινας στο γραφείο του δημάρχου.  Το λέμε κι εμείς για πολλοστή φορά, ότι η ηθική του μαυραγορίτη που προβάλλεται ως η προσφιλής στο νησί από το σκουπιδότοπο της Νέας Εποχής κι από το δήμαρχο δύσκολο να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων στο νησί. Περισσότερες αυταπάτες θα δημιουργήσει όχι μόνο για τη ‘‘μονοκαλλιέργεια’’ του τουρισμού αλλά και για την ίδια την κρίση.

Σε μια εποχή που λένε αυτά εμείς πρέπει να λέμε άλλα: για το νερό, για το αδιέξοδο της τουριστικής ανάπτυξης, για τη δόμηση, για την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων,  για την έλλειψη ζωτικού δημόσιου χώρου, για τα σχολεία-ιδρύματα, για την εγκατάλειψη των δομών υγείας… για την υπέρβαση αυτού του κοινωνικού συστήματος, για την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια, την μοιρασιά.

Αντίσταση στη δικτατορία του κεφαλαίου

Αντίσταση στη λογική του μαυραγορίτη

Σχολιάστε

Filed under "αυτοδιοίκηση, πολιτισμός και "πολιτισμός", τοπικά θέματα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s