Δελτίο Τύπου: πάρε την είδηση στα χέρια σου και κάνε την ρεπορτάζ. Νέα ήθη στην Αίγινα

Μας συνήθισαν τελικά οι υποψήφιοι συνδυασμοί σε δελτία τύπου που μόνο δελτία τύπου δεν ήταν. Μακροσκελή κείμενα με λεπτομέρειες από τις ομιλίες, τον ενθουσιασμό του κοινού, τον καιρό που έκανε, μαζί με το υμνολόγιο και τις υποσχέσεις. ‘’Ρεπορτάζ’’ από τη δική τους πλευρά ήταν και όχι δελτία τύπου τα οποία οφείλουν να ανακοινώνουν με λιτό τρόπο για ένα ζήτημα ή κάποια δραστηριότητα την οποία θα αναλάβουν εργαζόμενοι στον τύπο για να «καλύψουν». Έτσι και η Μητρόπολη ανέλαβε να καλύψει με το δικό της τρόπο και να κάνει ρεπορτάζ για την ίδια της την εκδήλωση με δελτίο τύπου, φυσικά.

Αφήστε να σας παινέψει και κάποιος άλλος.

ΥΓ: Δυο είναι τα αξιοπρόσεχτα στο ρεπορτάζ που δεν είναι δελτίο τύπου: Η γλώσσα που έχει αρκετά εκμοντερνιστεί, αν το «προσλαλιά» πηγαίνει προς το βουκολικόν. Απόφυγαν πολλά από τα ν στην κατάληξη λέξεων ενώ κάποιες άλλες έχουν χάσει την παλιά τους αίγλη. Δηλαδή η πρόταση π.χ. «Μετά την εμπεριστατωμένη εισήγηση της κ. Καραγιάννη ακολούθησαν ερωτήσεις οι οποίες συνέβαλαν στην  διεξοδικότερη εξέταση του θέματος» θα μπορούσε να ήταν «Κατόπιν δε, της εμπεριστατωμένης εισηγήσεως της κ.κ. (δυο κ) Καραγιάννη ηκολούθησαν ερωτήσεις οι οποίες συνέβαλον εις την διεξοδικότερην εξέτασιν του θέματος». Αχ Ευρώπη!

Το άλλο είναι αυτό που η εισηγήτρια τόνισε και μάλιστα το δημοσιεύουν σε περίοπτη θέση στο ‘’δελτίο τύπου’’: «να μην επιλέγουν οι γονείς ρόλους για τα παιδιά τους , να τα αφήνουν να εκφράζονται και να εντοπίζουν το χάρισμα της ευαισθησίας που κρύβεται μέσα τους». Πολλή φιλελευθεροποίηση έχει πέσει τελικά. Αν επιλέξει να εκφραστεί ως Μπάρμπι; ως Σίντι; ως Χάνα Μοντάνα; ως Τσάκι;

Σχολιάστε

Filed under παιδεία-εκπαίδευση, πολιτισμός και "πολιτισμός", τοπικά θέματα, χα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s