η νέα φιστ-φεστ πολιτική στην Αίγινα

Με κομματικού τύπου ευσυνειδησία, οι προφεστιβαλικές του φιστ-φεστ, δείχνουν πως όχι μόνο είναι μια πλήρως αποδεκτή φιέστα αλλά μέσω αυτού κατωχυρώνεται στην πραγματικότητα και η Αίγινα. Το είχαμε γράψει και πέρσι ότι η νέα τοπική ταυτότητα της Αίγινας με την αποδοχή πλέον του μέτοικου στοιχείου, είναι μια νέα κατάσταση της οποίας το πλαίσιο είναι το χρηματικό κέρδος. Το φιστίκι (ντόπιο ή ασιατικό) αποτελεί πλέον το βασικό πυλώνα της νέας τοπικής ταυτότητας. Οι προφεστιβαλικές είναι οι εξέλιξη και το όριο. Από τη μια μπαίνουν μέσα στο θεσμό οι τοπικές κοινωνίες της Αίγινας που μέχρι τώρα ήταν στο περιθώριο των εξελίξεων και από την άλλη μια νέα πολιτική/κοινωνική συναίνεση με σύμβολο του θεσμό του φιστ-φεστ,  δημιουργείται στην Αίγινα, ενσωματώνοντας την περιφέρεια.

Η νέα δημοτική αρχή επί Καλλικράτη, συνέχεια της προηγούμενης (της τωρινής δηλαδή), για κάμποσο χρονικό διάστημα και μέχρι τον σχεδόν βέβαιο μαρασμό του θεσμού, αποκτά συμμάχους, ακόμα και αυτούς που μέχρι τώρα δεν είχε, στην εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης ανασυγκρότησης του κράτους (φόροι-υποβάθμιση κοινωνικών υπηρεσιών-κοινωνικός έλεγχος). Όσο για την παλιά φουρνιά βλαχοδημάρχων ή θα αναγκαστούν να μπουν στο χορό για το ψητό ή θα παραμείνουν στα καφενεία να διηγούνται και να κλαίνε. Η νέα δημοτική αρχή θα φτιάξει σίγουρα ένα καφενείο και για αυτούς.

Όσο για μας ή θα τα λέμε στο καβούκι που φτιάχνουμε κατά καιρούς ή θα περάσουμε στην αναζωογόνηση της πολιτικής και κοινωνικής σφαίρας στο νησί, δημιουργώντας δομές και απαιτώντας τα αυτονόητα

Σχολιάστε

Filed under "αυτοδιοίκηση, πολιτισμός και "πολιτισμός", τοπικά θέματα, τουρισμός, οικονομία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s