Άντε πάλι, έκπληκτοι μείναμε στην Αίγινα με την αποχώρηση του «Φαίδρα»-να δούμε ποιοι θα μιλήσουν για αποκλεισμό τώρα

Έφυγε το «Φαίδρα» για το Ντουμπάι (τρόπος του λέγειν). Κι από κει ένα άλλο έφυγε για να μεταφέρει προσκυνητές από τη Σομαλία στη Μέκκα (τρόπος του λέγειν), διότι εκεί ήταν ένα καράβι που έκανε το δρομολόγιο Σομαλία-Ισραήλ (τρόπος του λέγειν) και δεν ήταν αποδοτικό. Ίσως αν το Φαίδρα έφευγε για τη Συρία (τρόπος του λέγειν) να είχαμε εξασφαλίσει μόνιμο κελυφωτό για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται και το ντόπιο (τρόπος του λέγειν) φιστίκι δεν φτάνει. Μήπως δεν γνωρίζουμε ή μήπως ξεχάσαμε το πώς ήρθε το «Άγιος Νεκτάριος»; Ήταν για τις Βόρειες Σποράδες και με πορθμειακή σύμβαση (μόλις πρόσφατα ανακαλύψαμε ότι είμαστε Πορθμείο-οι τιμές των εισιτηρίων είναι αντίστοιχες των πορθμειακών γραμμών;)και ξαφνικά βρέθηκε στην Αίγινα, να είναι το πλοίο του λαού. Ποιος αναρωτήθηκε (όχι πού είναι οι Βόρειες Σποράδες) τι λέγανε οι κάτοικοι εκεί; Χεστήκαμε! Αρκεί που μας έκανε μισαδάκια, εξυπηρετήσεις και είχαμε πλοίο με Όνομα.

Και η Σουβάλα έρημη και μόνη αφού και το «Αλέξανδρος» δεν είναι και τόσο βέβαιο ότι θα επιστρέψει στη γραμμή, όπως μας πληροφορούν (http://www.neaepohi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2678:-nova-ferries-qq-&catid=81:news&Itemid=198 ). Και με τέτοιο όνομα μπορεί να βρίσκεται ήδη στην Αίγυπτο (τρόπος του λέγειν) , διότι το «Ίσιδα» (τρόπος του λέγειν) που εξυπηρετούσε τους εργάτες του Νείλου (τρόπος του λέγειν) έφυγε για την ακτογραμμή  της Σικελίας (τρόπος του λέγειν). Εκεί που πριν το «Αινείας» εξυπηρετούσε του κατοίκους της Σικελίας (τρόπος του λέγειν) μέχρι να πάει για παλιοσίδερα σ’ ένα διαλυτήριο πλοίων στην Τυνησία.

Ποιος θυμάται τον καπετάνιο Γκοντεμίρη με το «Έλενα» που έκανε το δρομολόγιο Σουβάλα-Πειραιάς, τις δεκαετίες μεταξύ 70-80; Βρέθηκε στην Καβάλα, λίγο αργότερα, κι όποιος θέλει το πιστεύει.

ΥΓ: ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ (τρόπος και τόπος του λέγειν)

 

Σχολιάστε

Filed under πολιτισμός και "πολιτισμός", τοπικά θέματα, χα!, εφοπΛΗΣΤΕΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s