Η Κρυμμένη

Έρχεσαι για προσκύνημα. Με γεια σου και χαρά σου. Πού θα σε αφήσει το ταξί, το λεωφορείο, τα ΙΧ;  Μπροστά στο κτιριακό έκτρωμα, σ’ αυτό το άθλιο κακέκτυπο των μεγαθηρίων της επιδεικνύουσας και εξουσιαστικής ορθοδοξίας. Στη βιομηχανία μιας πίστης που δεν κατανοείται παρά ως λαίλαπα συναλλαγής και κατανάλωσης με στόχο την ατομική σωτηρία. Ως Η αγορά ταυτίζεται με το αγοράζω=σωτηρία.

Πήγαινε λίγο πιο κάτω άνθρωπέ μου. Δυο βήματα με τα πόδια είναι. 40 εκκλησάκια σεμνά, απέριττα, σε περιμένουν. Πάρε και το κεράκι σου, άναψέ το και κάτσε να το απολαύσεις, μέχρι να λιώσει, να χαρείς την προσευχή σου. Δεν χρειάζεται να αγοράσεις τίποτε. Δεν χρειάζεται να δώσεις λόγο σε κανένα. Και θα γνωρίσεις από κοντά την πιο παραγκωνισμένη ιστορία του νησιού που επισκέφτηκες. Τι άλλο θέλεις; Εντάξει πάρε και δυο αυγά μαζί σου με λίγο ψωμί. Και τυράκι. Και φραπέ. Και το χειμώνα ένα καραφάκι, έτσι, για να μεταλάβεις.  Τι άλλο θέλεις;

Ο Μαρδικούλος της διπλανής πόρτας

ΥΓ: Δεν χρειάζεται να δώσεις σημασία στην ταμπέλα για τη διάσωση της Παλιαχώρας. Είναι ταμπέλες που θα τις συναντάς παντού. Παντού υπάρχει ένας μύθος που πεθαίνει μέσα στο ψεύδος.

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s