Για την εκμετάλλευση της ξαπλώστρας και την παράνομη απαγόρευση πρόσβασης στις παραλίες της Αίγινας

Αναγνώστης μας, γράφει με αγωνία για την κατάσταση στις παραλίες της Αίγινας: «…έγινε διαγωνισμός και δοθήκαν οι παράλιες για εκμετάλλευση σε ιδιώτες χωρίς να γράφει τίποτα στη διακήρυξη του διαγωνισμού για πρόσβαση και άλλων που δεν θέλουν να πληρώσουν ξαπλώστρα η για τον αριθμό καθισμάτων-ξαπλωστρων που θα τοποθετηθούν… Βέβαια οι επιχειρηματίες επειδή ξέρουν ότι είναι παράνομο  αφήνουν ένα κομμάτι ελεύθερο για να δείξουν την καλή τους πρόθεση , αλλά αυτό είναι ακατάλληλο για μπάνιο, όπως π.χ. στη  παραλία του Μαραθώνα…»

Επίσης αναφέρει και τα εξής για την ελεεινή κατάσταση: «…κατά τ άλλα σε περίοδο κρίσης περιμένουμε κόσμο για μπάνιο ,που θα πρέπει να πληρώνει για καλλίτερη ακτή. Στη περιοχή της Βαγίας εκεί που χρόνια κάναμε μπάνιο στη παραλία έξω από τη βάση η πρόσβαση στη παραλία έκλεισε πια από τις μεζονέτες και δεν μπορεί κανένας να κατεβεί για μπάνιο. Κατά τ’  άλλα απαγορεύεται  η απαγόρευση πρόσβασης στη θάλασσα και από το σύνταγμα… αν και αντέδρασε το Πολεμικό Ναυτικό για λόγους ασφαλείας , δεν μπορεί κανένας να έχει πρόσβαση στη θάλασσα . Έχουν κτίσει τείχος μέχρι κάτω τη θάλασσα . Δεν ξέρω ποιος είναι ο ιδιοκτήτης . Το ίδιο συμβαίνει και σε βίλες μετά την ΔΕΗ στο Λεόντι μέχρι Σουβάλα . Δεν μιλάει ούτε το λιμεναρχείο αλλά ούτε ο δήμος που αχεί πλέον με το Καλλικράτη αυτή τη δυνατότητα…»

Και ούτε θα μιλήσουν καλέ μας αναγνώστη. Ούτως ή άλλως, τα είχαν και τα έχουν για πούλημα. Εμείς πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας την ευθύνη. Η συνέλευση της Αίγινας έχει ανάγκη από τη φωνή σου, από τη συμμετοχή σου, προκειμένου να γίνει ακόμα πιο ζωντανή. Η συνέλευση είναι και  ευθύνη προσωπική.

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s