Επιστολή αναγνώστη μας: «ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΨΩΜΙ, ΦΑΤΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ»

Όταν ο λαός πεινάει, υποφέρει, εξαναγκάζεται σε εξαθλίωση οι κυβερνώντες περνούν στο δίπτυχο, «άρτος και θεάματα» και αφού ο άρτος έχει αρχίσει να δυσκολεύει και αυτός, μένουν μόνο τα θεάματα. Το οφθαλμόλουτρο στον αγωνιστικό χώρο έδωσε τη χαριστική βολή στο θέμα βίας κατά των γυναικών, κατά δήλωση του  Αντιδημάρχου Αίγινας και πρόεδρου της οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης, Φίλιππου Τζίτζη. «Το παιχνίδι αυτό είχε ένα πολύ σημαντικό σκοπό και θεωρώ ότι περάσαμε το μήνυμα που θέλαμε κατά της βίας των γυναικών, ένα ζήτημα που ελπίζω να εκλείψει και να πάψει να μας απασχολεί. Αρκεί φυσικά ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ  να έχουν  γραμμωμένο σώμα να φοράνε στριγκάκια , χωρίς μαύρους κύκλους στα ματιά, ρόζους στα χεριά, βραζιλιάνικη αποτρίχωση και ότι άλλο μπορεί να συνθέσει όλες της συνηθισμένες γυναίκες που  παίζουν στο real wife house. (ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΠΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ);

Έτσι είναι φυσικό όλες η γυναίκες της πόλης της Αίγινας  από αύριο το πρωί θα ξεχάσουν την ακρίβεια, το ντάντεμα και διάβασμα των παιδιών, το συγύρισμα του σπιτιού και θα ξεχυθούν στης παραλίες και στα γυμναστήρια και θα περιμένουν του χρόνου για να αποδείξουν πόσο πέτυχε η εκδήλωση αυτή . ΑΦΟΥ ΕΝΑ ΔΙΗΜΕΡΟ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΟ ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝ.

Αλλά ας μην είμαι τόσο κακεντρεχής το Lipton Ice Tea μπορεί και λύνει τα προβλήματα των γυναικών.

Μπράβο και στη νέα δημοτική αρχή, έκανε γνωστή την Αίγινα στο πανελλήνιο προβάλλοντας μέσω από αυτή την εκδήλωση της ομορφιές της πόλης και τον πολιτισμό της.

Νομίζω ότι της αξίζει να της αφιερώσω το κομμάτι του Τζίμη Πανούση.

Όχι άλλο Νταλάρα, Πάριο κι Αλεξίου
Ρίτσο σε νταμάρια, κουλτούρα καφενείου
ντισκοτσιφτετέλια γι’ αμερικανάκια
νεοέλληνες χορεύουνε στα τέσσερα με κουδουνάκια

Όχι αλλά τραγούδια πλαστικά με λίπος
προσφυγιά και φτώχεια και στο βάθος κήπος
Όλα τα τραγούδια μονάχα για σένα
μάτια μου για σένα

Αλλά ας θυμηθούν και κάτι από την ασκητική του Καζαντζάκη που έδωσε μια άλλη πνοή στον πολιτισμό της πολλής με το πέρασμα του αλλά μάλλον ξεχάστηκε νωρίς……

«Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο· καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο· το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή.

Ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η επιστροφή· ταυτόχρονα το ξεκίνημα κι ο γυρισμός· κάθε στιγμή πεθαίνουμε. Γι αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της ζωής είναι ο θάνατος.

Μα κι ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, να συνθέσουμε, να κάμουμε την ύλη ζωή· κάθε στιγμή γεννιούμαστε. Γι΄ αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της εφήμερης ζωής είναι η αθανασία.

Δ.Τ.

 

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s