σαν σήμερα στην Αίγινα (1999) πριν 13 χρόνια, ήπιαμε δηλητήριο…

«ΝΕΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΗΠΙΑΜΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Τη θαλασσοταραχή επικαλέστηκε ο μεταφορέας νερού τις παραμονές των Χριστουγέννων και οι δεξαμενές του Δήμου δεν είχαν νερό για τις γιορτές. Ο Δήμος ζήτησε νερό από τις γεωτρήσεις που παίρνει το καλοκαίρι αλλά… τζίφος. Του απάντησαν ότι όλο το ’98 είναι απλήρωτο και άλλο νερό δεν έχει. Στην απελπισία του ο Δήμος ζήτησε νερό από μια γεώτρηση που το νερό της είναι ακατάλληλο ακόμα και για πότισμα.

Ο ανυποψίαστος κόσμος που ξέρει ότι τουλάχιστον το χειμώνα το νερό πίνεται και σταματάει να αγοράζει μπουκάλια, θα πρέπει να δοκίμασε τρομερή αηδία, πίνοντας το αλατόνερο που έβγαζε η βρύση. Η ποιότητα του νερού δεν συνήλθε ούτε με τον πρώτη υδροφόρα που άδειασε στη δεξαμενή. Η αλατότητά του ήταν 600 (με όριο το 1100),τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, για να υποχωρήσει στα 500 την Τετάρτη.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος το καλοκαίρι αναγκάστηκε να πάρει νερό από δυο πλέον γεωτρήσεις, λόγω αυξημένων αναγκών. Μια απ’ αυτές ήταν η προηγούμενη. Ο Δήμος που λέει ότι το νερό είναι κατάλληλο, ας δώσει τις χημικές και μικροβιολογικές εξετάσεις στη δημοσιότητα, για να σταματήσει ο κόσμος να κάνει ουρές στα πηγάδια και να του ανάβουν το καντήλι οι έμποροι εμφιαλωμένου νερού. Ή μήπως θα γίνει το αντίθετο»;

Από την εφημερίδα «Αιγινήτικα Νέα», φύλλο 214, Παρασκευή 8-1-1999

(Από το αρχείο εντύπων, εγγράφων και φωτογραφιών του Σούλη Μοίρα)

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s