Για τη Σχολή-Ινστιτούτο-Εργαστήριο Κεραμικής, στην Αίγινα του 1988

«…Η Επαγγελματική Ένωση Αίγινας ζήτησε από τον ΕΟΜΜΕΧ την ίδρυση ενός Κέντρου Κεραμικής Αγγειοπλαστικής στο νησί.

Με αφορμή αυτό το έγγραφο ο ΕΟΜΜΕΧ  κίνησε τις διαδικασίες, έγινε σύσκεψη στην Αίγινα με συμμετοχή όλων των φορέων, συζητήθηκε η πρόταση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά και ομόφωνα από όλους τους φορείς αποφασίστηκε να προταθεί στον ΕΟΜΜΕΧ η ίδρυση Κέντρου.

Έτσι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΜΜΕΧ, ύστερα από εισήγηση της Δ/νσης Χειροτεχνικής Ανάπτυξης αποφασίστηκε η ίδρυση στην Αίγινα, Εργαστηρίου-Σχολής Κεραμικής-Κοινής Υπηρεσίας, ένα Κέντρο Κεραμικής.

Το Κέντρο θα περιλαμβάνει…

Στόχος της λειτουργία του Κέντρου είναι…

ΟΙ ανάγκες του Κέντρου…

Για την ίδρυση του Κέντρου θα πρέπει ο Δήμος…

Μετά την απόφαση αυτή και μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Επαγγελματικής Ένωσης της Αίγινας την Κυριακή στις 17.1.88 ένα κλιμάκιο με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΕΟΜΜΕΧ κ. Μπετενιώτη έλαβε μέρος με όλους τους φορείς, την οποία παρακολούθησαν βιοτέχνες, αγγειοπλάστες και πλήθος κόσμου.

Σ’ αυτή τη σύσκεψη έγινε ενημέρωση από τον κ. Μπετενιώτη για τις δυνατότητες στήριξης των ΜΜΕ από τον ΕΟΜΜΕΧ, και ανάλυση και ενημέρωση από την κ Αδαμοπούλου… Έγινε ενημέρωση α0πό το Δ/ντήυ Συνεταιρισμών του ΕΟΜΜΕΧ κ. Αγγελίδη…»

[Στη φωτογραφία της σελίδας 4, ο Μανόλης Μπετενιώτης, το παιδί μας απ’ την Τροιζήνα, με κουστούμι εποχής, όρθιος ακούει ερώτηση συμπολίτη μας που προφανώς σχετίζεται με τις τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν το Κέντρο-Ινστιτούτο-Εργαστήριο Κεραμικής. Φορά κοστούμι εποχής με χαρακτηριστικές βάτες, και το χέρι ανέμελα στην τσέπη. Το ύφος μαρτυρεί ότι «όλα θα γίνουν». Δίπλα του είναι διάφοροι μουσάτοι της εποχής, προφανώς στελέχη του οργανισμού, νέοι επιστήμονες, ψαγμένοι. Μπροστά χαρακτηριστικό βάζο εποχής με ανθάκια γεμάτο (πλαστικά ή αληθινά;). Ακριβώς δίπλα στο βάζο, νερό εμφιαλωμένο. Μεγάλο μπουκάλι, εποχής…]

Εφημερίδα «Αιγινήτικα Νέα», Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, χρόνος 5ος, φύλλο 98, δρχ. 30

Ούτε Σχολή-ούτε σχόλιο…

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s