Νοσοκομείο Αίγινας (1)

αναδημοσίευση από το http://www.aeginanews.gr/on-air/10562/ και από το χώρο στον οποίο υποβάλλονται τα σχόλια

Αγαπητοί εθελοντές του διοικητικού συμβουλείου του νοσοκομείου Άγιος Διονύσιος, ήρθατε ποτέ να μας ανακοινώσετε επίσημα ότι βουλιάζουμε και οι πληρωμές μας θα δυσκολεύουν τόσο που κάποια στιγμή θα μετατραπούν όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου σε «εθελοντές» ;
Από τον Ιούνιο οι απαντήσεις στο πότε θα πληρωθούμε ήταν ασαφείς και αργότερα υποστήκαμε λεκτικές επιθέσεις όπως «σε όποιον δεν αρέσει να φύγει» , «μη μας συγχίζετε», «θα το κλείσουμε να ησυχάσουμε και μεις και σεις»

Προσωπικά εγώ διαζευγμένη μητέρα 2 παιδιών χωρίς άλλους πόρους πέραν της δουλειάς μου αναγκάστηκα να πουλήσω τα κοσμήματά μου για να ανταπεξέλθω στα αναγκαία έξοδα το διάστημα που παραμένω απλήρωτη.

Η δουλειά μας είναι πολύ σκληρή και δουλεύουμε υπό αντίξοες συνθήκες ακόμη και πέραν των δυνατοτήτων μας αντικαθιστώντας καθημερινά ειδικότητες που δεν διαθέτει το νοσοκομείο (τραυματιοφορείς, συντηρητές, αποθηκάριους, νυχτοφύλακες κλπ) και συχνά καλούμαστε να υπερβούμε τον εαυτό μας και τις γνώσεις μας μιας και το νοσοκομείο πολλές ώρες το 24ωρο λειτουργεί χωρίς φυσική παρουσία ενός, έστω, γιατρού.
Θα μπορούσατε, τουλάχιστον, να δείξετε ελάχιστο σεβασμό στο μεγάλο μας πρόβλημα και όχι να μας αντιμετωπίζετε σαν ενοχλητικούς επαίτες.

Από δω και πέρα κύριοι ποια είναι η πορεία μας;
Αν δηλώνετε αδυναμία να μας καταβάλλετε δεδουλευμένα ενός μήνα θα μπορέσετε να μας εξοφλήσετε 3 απλήρωτους;
Με την υπομονή κ. πρόεδρε του διοικητικού συμβουλείου δεν επιβιώνουμε ούτε μπορούμε να συστήσουμε υπομονή στις απαιτήσεις της ΔΕΗ του ΟΤΕ των τραπεζών της εφορίας και τέλος της διατροφής μας.
Αφήσατε την κατάσταση να φτάσει στο μη περαιτέρω … Γιατί;

Είναι αξιοσημείωτο ότι η διοίκηση του νοσοκομείου παρέχει υπηρεσίες εθελοντικά όπως υποστηρίζετε, αλλά ο ορισμός του εθελοντισμού είναι να βοηθάει και να στηρίζει αυτούς που παρέχουν έργο. Αν δεν είστε στο πλευρό μας εφόσον εμείς είμαστε αυτοί που παρέχουν έργο τότε παύετε να είστε εθελοντές και βρήκατε ασχολία απλώς για να περνάει η ώρα σας.
Μήπως αυτό θα έπρεπε να αλλάξει;
Μήπως είναι πιο δίκαιο να είστε σε συνεχή και άμεση επαφή μαζί μας ώστε να βοηθάτε και να στηρίζετε το έργο μας ενημερώνοντάς μας παράλληλα για την πορεία και την κατάσταση του ιδρύματος ως οφείλετε; ‘Όχι μόνο τώρα που είναι ώρα γενικής οικονομικής κρίσης αλλά σε διαρκή βάση.
Αν αυτό που είναι το πιο απλό δε μπορεί να γίνει τότε κατά τη γνώμη μου η διοίκηση θα έπρεπε να υποστεί σοβαρές αλλαγές γιατί το νοσοκομείο και η απρόσκοπτη λειτουργεία του είναι σοβαρό θέμα για μας τους εργαζόμενους (ως μοναδικός πόρος ζωής) αλλά και ολόκληρο το νησί.
Μαίρη Χατζίνα
(νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Αίγινας Άγιος Διονύσιος)

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s