Νοσοκομείο Αίγινας (2)

Σήμερα 1η Σεπτέμβρη αρχίζει ο τρίτος μήνας που οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αίγινας θα δουλέψουν απλήρωτοι. Χωρίς καμμία ενημέρωση από το συμβούλιο του νοσοκομείου με προσβλητικές ασάφειες μόνο εκ μέρους του προέδρου κ. Βελιώτη «είστε ελεύθεροι να φύγετε – είστε ελεύθεροι να βρείτε αλλού δουλειά – δεν υπάρχουν λεφτά όταν βρούμε θα πληρωθείτε αυτή είναι η κατάσταση και άμα σας αρέσει – η παθολογική κλινική είναι παθητική και πρέπει να κλείσει»
Κάθε φορά που επιχειρούμε να ζητήσουμε τα δεδουλευμένα μας αντιμετωπιζόμαστε με ειρωνίες και προσβολές.
Το ποσό που λένε ότι μας οφείλει ο ΕΟΠΥΥ από νοσήλεια και παρακλινικές εξετάσεις (1.000.000 ευρώ) δε δημιουργήθηκε ξαφνικά δε δημιουργήθηκε την εποχή της κρίσης. Αθροίζεται χρόνια τώρα και το βλέπουμε να μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο με ένα γερασμένο διοικητικό συμβούλιο ανίκανο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των θέσεων που πεισματικά κρατούν.

Οι ενέργειες που κάνουν για να εισπράξουμε χρήμματα περιορίζονται στην προσωπική αλληλογραφία και τα τηλεφωνήματα ανίκανοι (λόγω ηλικίας) να μετακινηθούν και να διεκδικήσουν. Έχοντας οι ίδιοι λύσει το βιοποριστικό τους πρόβλημα είναι αναιδείς προκλητικοί και προσβλητικοί απέναντί μας προσπαθώντας να καλύψουν την ανεπάρκειά τους. 
Η εκκλησία η οποία εποπτεύει το ίδρυμα δήλωσε αδυναμία οικονομικής συμπαράστασης ώστε να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες.
Δουλεύουμε στο όριο της αντοχής μας με πολλά πρακτικά και διαδικαστικά προβλήματα και επιπλέον το τελευταίο τρίμηνο στο όριο της πλήρους αδυναμίας να καλυφθούν βασικές καθημερινές ανάγκες του ιδρύματος σε αναλώσιμο υλικό τρόφιμα φάρμακα κλπ έτσι ώστε η δουλειά μας έχει γίνει ακόμα πιο δύσκολη.
Δύο μήνες απλήρωτοι αγγίξαμε πλέον και τα όρια της οικονομικής μας αντοχής.
Το «μας χρωστάνε κι άμα τα πάρουμε θα πληρωθείτε» δεν είναι αρκετό και σίγουρα δεν περιέχει το σεβασμό που οφείλουν οι κύριοι του διοικητικού συμβουλίου που προσφέρουν «εθελοντική» εργασία προς τους απλήρωτους επαγγελματίες υγείας του ιδρύματος.
Λαμπρινή Τουρνά 
(νοσηλευτικό προσωπικό)

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s