Όταν ο Δήμος Αίγινας είχε …έξοδα, στα 1988-Όταν ακόμα δεν ξέραμε το τι θα σημαίνει υδροφόρα για την Αίγινα του 2012 (ΙΙΙ)

«Κατά 26% ακριβότερα θα αγοράζει φέτος το νερό ο Δήμος από τους φρεατοϊδιοκτήτες της Αίγινας. Αυτό αποφάσισε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση της 5ης Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζουμε ότι το νερό το 1986 αγοραζόταν στην τιμή των 43,50 δρχ. ανά κυβικό μέτρο, αυξήθηκε κατά 15% το 1987 δηλαδή σε 50 δρχ. για να φτάσει φέτος τις 63 δρχ. το κυβικό… Η αύξηση αυτή δόθηκε με την αιτιολογία ότι έχουν αυξηθεί τα έξοδα και οι ζημιές αφού αντλούν το νερό σε βάθος 210 μέτρων…  ’Έχουμε γράψει χιλιάδες φορές ότι το νερό της Αίγινας έχει υπεραντληθεί, ήδη οι γεωτρήσεις συνεχώς βαθαίνουν και πέρασαν τα 200 μέτρα, για αυτό πρέπει να προφυλάξουμε το λίγο που έχει απομείνει. Και για την ποιότητα του νερού αλλά και για την ποσότητά του, μέχρι να βρεθούν οι οριστικές λύσεις, πρέπει να το ενισχύσουμε για όλο το χρόνο με νερό εκτός της Αίγινας, που θα προμηθευτούμε με υδροφόρο σκάφος».  

Εφημερίδα «Αιγινήτικα Νέα», Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, χρόνος 5ος, φύλλο 98, δρχ. 30

Να λοιπόν που από το 1988 τραβούν θάλασσα οι ντόπιοι φρεατοϊδιοκτήτες, από τα 210 μέτρα όπως οι ίδιοι ομολογούν και την πωλούν σε συμφέρουσες τιμές για τους ίδιους. Να λοιπόν η «νέα λύση» της πλωτής υδροφόρας και πώς αυτή ξεπροβάλλει μπροστά σε μια προσδοκία ότι θα είναι προσωρινή, αφού θα λυθεί οριστικά το ζήτημα του νερού της Αίγινας. Τι σήμαινε τότε «οριστική λύση»; Ενδιαφέρον έχει. Για να δούμε το πώς φτάσαμε εδώ. Στα 2012.

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s