ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΗΣ (1947)

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΜΑΣ

«Ο τίτλος μας θα ανησυχήση τους πλουσίους μας διότι μετά την απελευθέρωσιν προς αυτούς απηυθήνοντο αιτήσες βοηθείας. Σήμερον δεν πρόκειται περί αυτού, θα προσπαθήσωμεν να υποδείξωμεν εις τους πλουσίους μας τρόπους επωφελούς τοποθετήσεως των χρημάτων των για το καλό και της Αιγίνης και αυτών των ιδίων. Η Αίγινα ως γνωστόν είναι ένα προνομιούχο νησάκι. Το κατ’ εξοχήν ξερό κλίμα της εύφορον έδαφός της αλλά και κυρίως η μικρά απόστασις που την χωρίζει από το μεγάλο κέντρον που είναι η Πρωτεύουσα, παρέχει δυνατότητας εκμεταλλεύεσεως των προσόντων τούτων και επωφελούς τοποθετήσεως κεφαλαίων. Θα προσπαθήσωμεν να υποδείξωμεν μερικά έργα εις την Αίγιναν, η εκμετάλλευσις των οποίων ελπίζομεν να κριθή από τους ενδιαφερόμενους επωφελής.

Και αρχίζομεν από την εξυπηρέτησιν των κατά το καλοκαίρι συγκεντρουμένων ξένων εις την Αίγιναν. ΟΙ ξένοι αυτοί φεύγουν από την ζέστην της ασφάλτου και έρχονται εις την Αίγινα είτε για λίγες ημέρες, είτε μόνον για το Σαββατοκύριακο και με το σκοπό να δροσιστούν στην όμορφη θάλασσα της Αιγίνης. Δεν βρίσκουν όμως τις εγκαταστάσεις και τα κέντρα εκείνα που θα τους δώσουν τα (…) να ευχαριστηθούν.

Μια κατάλληλος διασκευή των δασιλίων που είναι εμπρός στις Φυλακαίς ή στον Παλαιόν Λιμένα εις τρόπον ώστε να παρέχη πάσαν εξυπηρέτησιν εις τους φίλους των λουτρών, είναι μια επιτυχής τοποθέτησις. Εννοούμεν να περιφραχθούν και να περιποιηθούν τα δασίλια αυτά, ν’ ανεγερθή ένα περιποιημένο περίπτερο, το οποίο να παρέχη παν είδος δροσιστικού, να ιδρυθούν μερικά υπόστεγα για να αναπαύονταιο οι κολυμβηταί, ακόμη δε να γίνουν μερικαί εγκαταστάσεις μέσα στη θάλασσα για τα κολυμβητικά παιγνίδια, ώστε οι εξερχόμενοι να μένουν ευχαριστημένοι. Η απόστασις από Πειραιώς εις Αίγιναν με τα προπολεμικά βαποράκια αλλά και με τα σημερινά καΐκια, είναι υπόθεσις δυο ωρών. Έχουμε το δικαίωμα να ελπίζουμε ότι η καθημερινή πρόοδος θα μειώσει ακόμη τον χρόνο της διαδρομής αυτής. Είναι πάρα πολλοί που αν ξεύρουν ότι σε τόσο μικρή απόστασι θα βρούν μια ώμορφη θάλασσα και ένα ώμορφο κέντρο, θα ξεκινήσουν για το Σαββατοκύριακό τους και ενώ και αυτοί θα ευχαριστηθούν και θα φύγουν με κακές αναμνήσεις και ο επιχειρηματίας θα ικανοποιηθή. Αν μάλιστα μπορούσαμε να ελπίσωμε και σε ένα άνετο και ταχύ βαποράκι, που να μπορή να κάμη δυο ή και τρία δρομολόγια την ημέρα παρέχον άνεσι στον ταξειδιώτη, βέβαι οι ξένοι θα ήρχοντο με μεγαλύτερη ευχαρίστησι από σήμερα. Ας σημειωθή ότι σε έναν πρόχειρο υπολογισμό με τον μακαρίτη Στρατηγό Π. Πετρίτη προπολεμικώς, επί 100 εισιτηρίων που εκόπτοντο εις την γραμμήν Σαρωνικού, τα 52 ήσαν μόνον δια την Αίγινα»

ΚΗΡΥΞ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΗΣ 1, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1947, σελίδα 5

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s