Με υδροπλάνα και βαπόρια και με τους ξένους τους καλούς

 

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Η ΑΥΞΗΣΙΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΗΤΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΉ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΙΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ

Υπό του Πολ. Μηχαν. Κ. Δ. Ν. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ Διατελέσαντος καθηγητού των Πρ. Σχολών του Ε. Μ. Πολυτεχνείου Διευθυντού των Σιδηροδρόμων Αττικής Συμβούλου της Αγροτικής Τραπέζης κλπ.

 «…Τέλος ερχόμεθα εις τον ευκολώτερον και βεβαιώτερον τρόπον αυξήσεως του εισοδήματος. Δι’ αυτήν θα βοηθήση ασφαλώς δια γενικότερους λόγους αυξήσεως του διεθνούς εν Ελλάδι τουρισμού και το κράτος, λόγω των περίφημων Αιγινήτικων αρχαιοτήτων. Δια τον τουρισμόν πρέπειο να γίνουν τα ακόλουθα. α)Να νοικοκυρευθή η πόλις και να διευθετηθή ο λιμήν ώστε να καταστή ευχερής η συγκοινωνία με καλά πλοία. β)Να διορθωθούν όλοι οι δρόμοι και να γίνουν νέοι ώστε να είναι δυνατόν να περιέρχεταί τις όλην την νήσον με αυτοκίνητον, ακόμη και μέχρι των βουνών, οπόθεν η υθέα είναι αλησμονήτως μαγευτική, ιδίως με την σελήνην  ή κατά την δύσιν τόσον πολύ μάλιστα, ώστε τα φημιζόμενα σχετικών παγκοσμίως περίχωρα και ο κόλπος της Νεαπόλεως της Ιταλίας, να μην «κάνουν φράγκο» εμπρός εις την Αίγιναν ως ατομικώς διεπίστωσα. γ)Να ανεγερθούν τουριστικά περίπτερα εις τα επίκαιρα μέρη των αρχαιοτήτων. Ταύτα δια τον διεθνή και Ελληνικόν Τουρισμόν. Δια τον τελευταίον, πρέπει προσθέτως και ειδικώς, να γίνουν τα ακόλουθα

α)Να ανεγερθούν ξενοδοχεία εις κατάλληλα πέριξ της πόλεως υψώματα. β)Να δημιουργηθούν συγχρονισμένα κέντρα διασκεδάσεως, με κινηματογράφον, Ντανσιγγ, γήπεδα αθλοπαιδιών, θαλασσίαν πλαζ, κλπ. γ)Να δημιουργηθή τάχιστη συγκοινωνία με τον Πειραιά με μικρά πλοία τύπου καταδιωκτικών, ή έστω και με υδροπλάνα, κατά τρόν ώστε οι εργαζόμενοι εις Πειραιά και Αθήνας, να έρχονται εις Αίγιναν, τόσο ταχέως όσον π.χ. εις την Βουλιαγμένην κλπ. δ) Τέλος πρέπει να γίνη συστηματική εκμετάλλευσις των ιαματικών λουτρών, τα οποία κρίνονται ως της πρωτίστης γραμμής, παρά των ειδικών…»

ΚΗΡΥΞ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΗΣ 2, ΜΑΡΤΙΟΣ 1947, σελίδες 4-5

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s