Συστάσεις αναγνωστών (1947)

Απ’ τον Απρίλη, ο φίλος της Αίγινας κ. Γιάννης Ευσταθίου, προειδοποιεί για το καλοκαίρι. Οι μαθητές όχι μόνο να μαζέψουν τα σκουπίδια της παραλίας αλλά να βουτήξουν και να βγάλουν τα σπασμένα μπουκάλια και τις κονσέρβες από το βυθό. Πριν το «Χαμογελάτε παιδιά, έρχονται οι τουρίστες» υπήρξε το «Βουτάτε». Όσο για τον κ. Θ. Γ. Μαρινάκη καλά θα κάνει να χτίσει μια «οικία», λίγο μακριά από το κέντρο και να απολαύσει την ησυχία του….

«…Ο κ. Γιάννης Ευσταθίου σε μια καλογραμμένη επιστολή του υποδεικνύει ότι πρέπει να φροντίσουν οι αρμόδιοι, έστω καλούντες τους μαθητάς εις εθελουσίαν εργασίαν που δε θ’ αρνηθούν για το καλό της Αιγίνης, ώστε τώρα να καθαρισθή όχι μόνο η ακροθαλασσιά στην Καραντίνα αλλά και η θάλασσα από τις σπασμένες μποτίλιες και τα κουτιά των κονσερβών, δια να μην σχηματίζουν άσχημες εντυπώσεις και αποκομίζουν τραύματα οι ξένοι που πάνε για μπάνιο. Μετά δε το καθάρισμα να ασκήση επίβλεψιν η λιμενική Αρχή. Επίσης τα καφενεία να φροντίσουν από τώρα για καρέκλες, ώστε να μην αναγκάζονται να βγάζουν τους καναπέδες έξω…»

«…Ο κ. Θ. Γ. Μαρινάκης ιστορεί σ’ ένα γράμμα του ότι η πρόοδος της Αιγίνης ενδιαφέρει όχι μόνο τους Αιγινήτας αλλά και τους εν αυτή εγκατεστημένους ξένους οι οποίοι βρήκαν ένα φιλόξενο τόπο και τον αγάπησαν, συμβάλλοντες και αυτοί δια την πρόοδόν του και παραπονείται ότι ακούει Αιγινήτας να κατηγορούν τους ξένους…»

ΚΗΡΥΞ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΗΣ 3, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1947, σελίδα 6

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s