για τον πολιτισμό του «Ιδρύματος» και την «πλήρη ενημέρωσή» του

Η άρνηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο να αποδώσει ο Δήμος στο Ίδρυμα Α. Καψάλη το ποσό των 50.000€ , το οποίο είχε εκταμιευτεί από το Υπουργείο Εσωτερικών για ενίσχυση του Ιδρύματος, προκάλεσε ένσταση από την πλευρά του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Σ. Σακκιώτη και άμεση αντίδραση από το Δήμαρχο.

«Έπρεπε να μας προστατεύσει ο Υπουργός» δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο κ. Σακκιώτης, ο οποίος και υπονόησε ότι οφείλεται σε άστοχους χειρισμούς της διοίκησης η εμπλοκή. Αυτή η τοποθέτηση του κ. Σακκιώτη δεν έμεινε αναπάντητη από το Δήμαρχο: «Ο συντάκτης του Νόμου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου μας είπε ότι πρέπει να το κάνετε με αυτό τον τρόπο, με αυτά τα λόγια, με αυτές τις λέξεις» είπε ο κ. Κουκούλης, που χαρακτήρισε «άστοχο κατά 100% το χειρισμό, που δεν ήταν δικός μας».

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο κ. Π. Παυλόπουλος, Υπουργός Εσωτερικών της προηγούμενης κυβέρνησης, είχε δι’ ενεργειών του φροντίσει να δοθεί στο Δήμο της Αίγινας το ποσόν των 50.000€, με τελικό αποδέκτη το Ίδρυμα Α. Καψάλη. Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ψηφίσει υπέρ της χρηματοδότησης του Ιδρύματος με το ποσό αυτό και στη συνέχεια η απόφαση προωθήθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έγκριση. Το Ελεγκτικό Συνέδριο όμως απεφάνθη ότι κάτι τέτοιο αντιβαίνει το Νόμο, αφού δεν επιτρέπεται η ενίσχυση ιδρυμάτων από τους Δήμους.

Σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του Δημάρχου, που εξήρε –όπως άπαντες- την προσφορά του Ιδρύματος, το ποσό αυτό θα διατεθεί για πολιτιστικό σκοπό με «πλήρη ενημέρωση» των ιδρυτών του Ιδρύματος…

http://www.neaepohi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2298:2010-07-08-07-29-45&catid=81:news&Itemid=198

Ιδού λοιπόν πώς παράγεται ο ‘’πολιτισμός’’ στο νησί. Με τα χρήματα των φορολογουμένων ταΐζεται το «ίδρυμα»  από το κράτος ενώ ο Δήμος της Αίγινας είναι ο ιμάντας μεταφοράς. Κοινώς το βαποράκι. Έτσι και χωρίς να ζημιωθούν, με χρήμα αυτών που έχουν αφαιμάξει,  στήνουν τις γιορτές τους οι κύκλοι του χρήματος, της εργολαβίας, της πολιτικής και των κανίς που περιμένουν το χάδι: αναδημιουργούν τις εστίες τους τονώνοντας τους δεσμούς συμφέροντος, διαφημίζονται χωρίς κόστος και έμμεσα παρεμβαίνουν στο κενό της τοπικής ζωής. Είναι μια σχέση ανταποδοτική. Γι αυτό και «σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του Δημάρχου, που εξήρε –όπως άπαντες- την προσφορά του Ιδρύματος, το ποσό αυτό θα διατεθεί για πολιτιστικό σκοπό με «πλήρη ενημέρωση» των ιδρυτών του Ιδρύματος». Το μήνυμα είναι σαφές. Τα χρήματα θα καταλήξουν με «πλήρη ενημέρωση»περίπουεκεί που πρέπει…

Σχολιάστε

Filed under "αυτοδιοίκηση, πολιτισμός και "πολιτισμός", πολιτική, τοπικά θέματα, οικονομία

Σχολιάστε