Ενδιαφέρουσες συμμετοχές στο τοπικό πρωτάθλημα πολιτικής στην Αίγινα

Κασιμάκης Δημήτριος του Εμμανουήλ
Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Βαθέως – Αγρότης:

Γνωστός πολιτικός του νησιού, για τους αγώνες του ενάντια στην εξαναγκαστική εργασία, άρχοντας στο Βαθύ (εκλέγεται παμψηφεί) με δυναμική παρουσία στον Ασώματο (πρώην πρόεδρος Συλλόγου Γ&Κ) και δεινός πατριώτης.  Είχε απειλήσει μαθητή και δάσκαλο για «νέα Μηχανιώνα» (δυστυχώς με αρνητικό αποτέλεσμα) για την υπόθεση της ελληνικής σημαίας σε μαθητική παρέλαση. Επιτυχημένος επαγγελματίας ψηφοσυλλέκτης (με το Μούρτζη παλιά-τώρα με τον καλλιεργημένο και πολυπολιτισμικό Κουκούλη)

Μαρίνη Ελένη (Λένα) του Χαραλάμπους
Μέλος Δ.Σ. Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας – Εκδοτικές Επιχειρήσεις. – Καθηγήτρια Μουσικής:

Εκδότρια του ΦΕΚ του Δήμου Αίγινας. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον και διαρκές ανάγνωσμα για τον νυν και αεί Δήμαρχο, καθώς και για όσους συμφωνούν μαζί του, στη νέα εποχή που βιώνει η Αίγινα.

Μουτσάτσος  Μιχαήλ του Γεωργίου
Γεωπόνος:

Ήταν από παλιά γνωστος ως ο πιο παλαιός τοπικός αρθρογράφος. Στην πραγματικότητα όμως έγινε δημοφιλής από τη συμμετοχή του στην πιο μαζική εκκαθαριστική δραστηριότητα που έλαβε χώρα στο νησί: Στην επιτροπή και καμπάνια κατά της εγκατάστασης 14 ψυχασθενών με βαριά νοητική υστέρηση οι οποίοι θα αποκτούσαν κατοικία, σε πρώην πανσιόν στο Λιβάδι. Αποτελούσε το πνεύμα και το γράμμα της επιτροπής.

Πούντος Ιωάννης του Φωτίου
Αντιδήμαρχος  – Καθηγητής Φυσικός:

Σας θυμίζει τίποτε το «κάμερες σε σχολείο της Αίγινας»; Δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς τη συγκατάθεσή του το 2001. Επιτέλους παρακολουθούνται τα παιδιά μας στο σχολείο.

Πτερούδης Νικόλαος του Ευαγγέλου
Αντιδήμαρχος – Επιχειρηματίας:

«Είμαι επιχειρηματίας και με ενδιαφέρει μόνο το κέρδος» είχε πει σε συγκέντρωση που προκάλεσε η Πρωτοβουλία Πολιτών Αίγινας με θέμα την υπόθεση της αποασυλοποίησης και της εγκατάστασης 14 «επικινδύνων τρελών» στο Λιβάδι το 2003-2004. Μέλος της επιτροπής αυτών των ανθρώπων που τότε πίστευαν και έλεγαν με θάρρος, ότι πέφτει η αξία της γης τους από μια τέτοια εγκατάσταση. Αν και δεν έπεσε η αξία της γης και δεν είχαν εκδορές μετά την εγκατάσταση των «τρελών», το να παλεύει κανείς για τέτοιες διαχρονικές αξίες είναι το πλέον θεμιτό.

Χαρίτου Όλγα του Παναγιώτη
Σύμβουλος Πληροφορικής:

Με το φυλλάδιο που θέτει τον εαυτό της στον αγώνα για την Αίγινα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Περιβάλλοντος, του Πολιτισμού (συνθήματα από τον γνωστό συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ, που κάηκε πριν ανάψει) μας ενημερώνει πριν αρχίσουμε να ψάχνουμε. Γνωστή στον αντιρατσιστικό, αντιπολεμικό και αριστερό χώρο του κέντρου της Αθηνών, ήταν και γνωστό στέλεχος στην Τράπεζα ALPHA. «Είμαι Σύμβουλος Πληροφορικής και διαχειρίζομαι διεθνή λογισμικά πρότυπα εφαρμογών» γράφει στο απέριττο φυλλάδιο. Όχι και τόσο συνηθισμένη προσφορά προς τον ανεξάρτητο κύριο Παναγιώτη και μάλιστα από τα αριστερά. Για να δούμε λίγο στην αναζήτηση… Συμμετοχές σε BANKING FORUM με επίκεντρο την ανταγωνιστικότητα (http://www.eede.gr/pdf/13_BANKING_FORUM.pdf, http://www.eede.gr/pdf/11_BANKING_FORUM.pdf, ) αλλά και με δυνατότητες και εμπειρία (http://www.alpha.gr/files/investorrelations/Stock_Options_site1.pdf, http://www.capital.gr/xa/filtered_insider_transactions.asp?metoxos=1472&act=&v=&role=&s=%C1%CB%D6%C1). Μπράβο στην Αριστερά!

Γαλάνης Κωνσταντίνος του Γρηγορίου
Πρόεδρος Φίλων Λαογραφικού Μουσείου – Επιχειρηματίας:

Μέλος κι αυτός της επιτροπής κατά της εγκατάστασης του οικοτροφείου για την αποασυλοποίηση. Έθεσε κι αυτός με ένα τρόπο τις νέες αξίες του τοπικού μας πολιτισμού. Οι πόρτες του λαογραφικού Μουσείου μπορεί να είναι κλειστές αλλά είναι ορθάνοιχτη η Γκαλερί του ισογείου. Χάρις σ’ αυτή τη δραστηριότητα μπορούμε κι αγοράζουμε τους πίνακές μας, εμείς οι φιλότεχνοι.

Κωστάκος Νικόλαος του Κωνσταντίνου
Πρόεδρος Συλλόγου Δωματίων Αίγινας – Ελεύθερος Επαγγελματίας:

Άγνωστος, αλλά με την πιο παράξενη ιδιότητα. Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Δωματίων Αίγινας (έτσι γράφει το επίσημο site της εκλογικής του παράταξης). Δηλαδή τα Δωμάτια Αίγινας έχουν Σύλλογο. Προσοχή: τα δωμάτια κι όχι οι ιδιοκτήτες δωματίων. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό που συμβαίνει στην Αίγινα. Σε λίγα χρόνια θα είναι περιζήτητη ιδέα για τα στούντιο της Walt Disney.

Καλαφάτης Δημήτριος του Αθανασίου, Ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης:

Τα μπράτσα της επιτροπής κατά της εγκατάστασης των «τρελών» στο Λιβάδι. Όλα χρειάστηκαν τότε κι ίσως ξαναχρειαστούν.

Μαλτέζος Γρηγόριος του Θεμιστοκλή, Ενεργειολόγος – Μηχανικός:

Γνωστός facebook-man της περιοχής και με πολλούς φίλους που ενδιαφέρονται για την οικολογία και την καλή ζωή. Με τις εβδομάδες οικολογίας του Μεσσίνα, εκτός από δουλειές που πήραν μπροστά, έγιναν και πολλοί περισσότερο γνωστοί στο κοινό. Βλέποντας ότι δεν γίνεται τίποτε με τη μίζερη αριστερά έγινε η χλωρή λίπανση στο συνδυασμό του Σακκιώτη που όλα τα ενώνει. Τελευταία ανακάλυψε ότι πολιτική και οικολογία μπορούν να γίνουν πολιτική οικολογία. Η Αίγινα πρωτοπορεί και σ’ αυτό.

Πετρίτης Πέτρος του Ανδρέα, Ναυπηγός – Μηχανικός – Πρόεδρος Επαγγελματικής Ένωσης Βαθέος:

Ο πιο φανατικός οπαδός της Μαρίνας Σουβάλας. Ακούγεται σαν όνομα τραγουδίστριας αλλά πρόκειται για την αναγγελία τσιμεντόστρωσης της θάλασσας έτσι ώστε η Σουβάλα επιτέλους να μοιάσει με το Τροκαντερό. Γνωστός μορφωτικός παράγοντας της περιοχής, επικαιροποίησε μέσω της διαλεκτικής το σημαντικό απόφθεγμα «γάμος δεν γίνεται χωρίς σφαχτά». Θεωρείται ότι θα είναι μετά από κάποια χρόνια, δήμαρχος ή πρόεδρος του Λ.Τ.

ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ του Παντελή – Επιχειρηματίας:

Γνωστός επιτυχημένος επιχειρηματίας της νύχτας-τίποτε άλλο.

ΣΟΥΠΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Γεωργίου – Ιατρός:

Ακολουθώντας την επιτυχημένη συνταγή του αρχηγού/γιατρού «από το Δημόσιο στο Ιδιωτικό»-τίποτε άλλο.

Συγγενείς υποψηφίου που βάζει για πρώτη και τελευταία φορά:

Οι πλέον ενθουσιώδεις ψηφοφόροι και αγωνιστές. Ασυγκράτητοι, τρέχουν από σπίτι σε σπίτι, από γειτονιά σε γειτονιά. Αγώνας σωστός! Ανακαλύπτουν συμμαθητές, κουμπάρους, ξαδέρφια. Ξανασμίγουν με αυτούς που δεν μιλούν, τσακώνονται μ’ αυτούς που δεν θα ψηφίσουν το βλαστάρι τους. Από αυτούς παίρνει δύναμη ο υποψήφιος δήμαρχος. Μόνο αυτόν αγαπούν κι αυτός τους ενθαρρύνει. Όλοι οι άλλοι, του συνδυασμού, είναι αυτοί που θα τους βάλουν τρικλοποδιά. Μετά… Η αδικία… Η προδοσία… Οι πρώτες υποψίες… Η απογοήτευση…

Μετανάστες ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ Αίγινας:

Μια ενδιαφέρουσα ομάδα (κυρίως Αλβανών) που ανακαλύπτει εκ νέου το σοσιαλισμό. Φάνηκε έντονα η συμμετοχή τους στις εσωτερικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ παρά τις κακές φήμες ότι αποτελούσαν όργανα που τα χειρίζονταν για πολιτικούς στόχους ή για διάφορες άλλες δουλειές, στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Η πιάτσα ζηλεύει όταν κάνεις καλά τη δουλειά σου.

Κείμενο από τη συνεργάτιδα, «Σχεδία στα βαθειά της Αίγινας»

ΥΓ: Τελευταίως, η Σχεδία έχει αποκτήσει μεγάλη αναγνωσιμότητα. Πολλοί καλλιτέχνες και άνθρωποι των γραμμάτων, μας στέλνουν έργα και κείμενά τους με σκοπό τη δημοσίευση. Από αυτά που μας στείλαν πρόσφατα, ξεχωρίσαμε το ποίημα ενός Κ.καβάφη και τον πίνακα ενός Ιερωνύμου Μπος. Ευχαριστούμε κ.κ. Καβάφη και Μπος, για τη συνεργασία.

το ποίημα του κυρίου Καβάφη,με τίτλο «όσο μπορείς»:

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις,

τούτο προσπάθησε τουλάχιστον

όσο μπορείς: να μην την εξευτελίζεις

μες την πολλή συνάφεια του κόσμου,

μες στες πολλές κινήσεις και ομιλίες.

Μην την εξευτελίζεις πιαίνοντάς την,

γυρίζοντας συχνά κι εκθέτοντάς την,

στων σχέσεων και των συναναστροφών

την καθημερινήν ανοησία,

ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

κι ο πίνακας του κυρίου Μπος, με τίτλο: «το καρότσι με το άχυρο»

Κεντρικό ταμπλώ του τριπτύχου Το Καρότσι με το 'Αχυρο

Σχολιάστε

Filed under "αυτοδιοίκηση, πολιτισμός και "πολιτισμός", πολιτική, τοπικά θέματα, χα!

Σχολιάστε