Όταν οι απώλειες νερού (35%) στην Αίγινα, στα 1976, οφείλονταν στο φλοτέρ

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει…

«…Από τον πίνακα, το στοιχείο που προκάλεσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Δ. Σ. ήταν το μέγεθος της απώλειας του νερού που, όπως δηλώθηκε είναι 35%, δηλαδή 9,37% δρχ./κ.μ. Ο κύριος Γαρυφάλλου δικαιολόγησε αναλυτικά την πιο πάνω απώλεια, τονίζοντας ότι δεν οφείλεται σε διαρροή του δικτύου αλλά αποκλειστικά στον μηχανισμό που χρησιμοποιείται (φλωτέρ) για την αποθήκευση του νερού. Όπως δε υποστηρίχτηκε από άλλους δημοτικούς συμβούλους, δεν έχουν γίνει οι κατάλληλες ενέργειες απ’ τον Δήμο για να μειωθεί αυτή η απώλεια.

Όλοι οι σύμβουλοι συμφώνησαν με τον κ. Γαρυφάλλου ότι η απώλεια του νερού δεν οφείλεται στο δίκτυο και μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε η κατάργηση των φλωτέρ και η τροποποίηση του άρθρου 8 του κανονισμού ύδρευσης ώστε σε αντίθετη περίπτωση να προβλέπεται διακοπή του νερού στον υδρολήπτη…»

«Βήμα Της Αίγινας», ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΟΥΛΗ 1976, έτος Β’ Αριθ. Φύλλου 35, ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ 4 ΔΡΧ.

Χάνεται λοιπόν στα 1976 μέσα στο κατακαλόκαιρο παραπάνω από το 1/3 του  νερού της Αίγινας εξ’ αιτίας των φλοτέρ; Μάλλον. Δηλαδή το νερό χύνεται στο έδαφος από φλοτέρ που δεν λειτουργούν καλά;  Ποιος ξέρει; Ίσως τα τροπικά δάση της Αίγινας να οφείλουν την τύχη τους στο νερό που απρόσμενα δέχονταν ως δώρο εκείνη την περίοδο. Να ξαναδούμε χρηματικά το μέγεθος της απώλειας: 9,37% δρχ./κ.μ., την ίδια εποχή που το ίδιο φύλλο της εφημερίδας μας πληροφορεί για την αύξηση της τιμής: «…Ο Κ. Δήμαρχος στην εισήγησή του για το θέμα της τιμής του νερού πρότεινε νέα τιμή τις 40 δρχ./κ.μ. δικαιολογώντας τη διαφορά από την τιμή κόστους (47 δρχ.) με το πάγωμα για δυο χρόνια των τοκοχρεολυσίων δόσεων του δανείου του Δήμου…»

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε